
Hallonpulver med massor av härlig smak. Passar mycket bra att strö över yoghurt, fil eller varför inte i en läskande och fräsch smoothie?
Man kan också använda hallonpulver som smaksättning i grädden i olika bakverk, i pannkaka, plättar och våfflor.
Ett tips på riktigt hälsogodis är att blanda hallonpulver med smält choklad. (Helst då mörk choklad) Gott som snacks eller fyllning i olika godisar.
Hallon tillhör rosfamiljen och växer i skogstrakter i Europa och Asien. Det finns mängder med olika hallonsorter och dom varierar i färg från klarröda till gula.
I USA och Kanada finns även svarta hallon. Men här i Sverige är röda hallon vanligast både som odlade och vildhallon.
Hallon är ett riktigt superbär som innehåller dubbelt så mycket ellaginsyra (ellagsyra) som jordgubbar.
Hallon är fiberrika och innehåller mycket C-vitamin, folsyra, järn, kalcium och kalium samt en hel del av antioxidanten antocyanin.
Antocyaniner hjälper till att skydda dina små blodkärl och ökar cirkulationen. Ämnena i hallon anses dessutom slemlösande.
Vi nordbor är ganska skeptiska av oss, när det gäller hälsoeffekter av bär som finns så nära. Vi har ofta lättare att ta till oss
bär och frukters hälsobringande egenskaper ifall de kommer från något exotiskt land långt bort…